Cambridge English

 

Cambridge English

Професионална езикова академия “GFI – Academy” обявява старта на подготвителен сезон по английски език за Кеймбридж сертификати. Като партньор на “Британски съвет”,Професионална езикова академия”GFI – Academy” извършва подготовка по Кеймбридж сертификати (FCE, CAE, CPE).


Първи Кеймбридж сертификат

Cambridge English: First е познат и като First Certificate in English (FCE)

 

Притежанието на този вид сертификат показва, че сте в състояние да използвате английския език достатъчно добре, както писмено, така и говоримо в англоезична среда. Ниво на квалификацията: B2 (Upper-intermediate)

За кого е предназначен изпитът?
Сертификат FCE е предназначен за хора, които искат да работят в англоезична компания. Хора, които биха искали да живеят в англоезична държава или да учат в подготвителен курс за университет, в които преподаването и обучението е на английски език.
За да се представите успешно на изпита трябва да можете:
• да пишете кратки доклади и имейли;
• да обясните идея и да водите подробна дискусия на английски език;
• да разбирате неспециализирани предавания и статии.

Какво включва изпитът?
Изпитът FCE се състои от четири части. Тестовете по четене и употреба на езика, писане и слушане се провеждат в един и същи ден. Устният изпит може да бъде в друг ден. По време на устния изпит вие показвате говорните си умения в разговор с друг кандидат пред двама изпитващи.


Втори Кеймбридж сертификат

Cambridge English: Advanced също се нарича Cambridge Advanced Certificate in English (CAE).

Изпитът е на изключително високо ниво и показва умения за умело и свободно общуване на английски. Този сертификат показва ниво на владеене на езика, което се очаква от професионалист.
Ниво на квалификацията: C1 (Advanced)

За кого е предназначен изпитът?
Трябва да се явите на CAE, ако желаете да покажете на вашите работодатели или университет, че можете уверено да общувате на английски в професионални или академични ситуации.
За успешно представяне на изпита трябва да можете:
•    да пишете сложни доклади и имейли, да си водите записки по време на срещи и лекции;
•    да правите презентации със сложни идеи;
•    да разбирате разнообразни текстове, от литература до статии, изразяващи мнението на автора.

Какво включва изпитът?
Изпитът CAE се състои от пет части. Тестовете по четене, писане, употреба на английски език и слушане се провеждат в един и същи ден. Устният изпит може да бъде в друг ден. По време на устния изпит вие показвате говорните си умения в разговор с друг кандидат пред двама изпитващи.


Трети Кеймбридж сертификат

Cambridge English: Proficiency е известен и като Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE).

CPE e сертификат, който показва, че можете да използвате английски език до такава степен, в която да го използвате свободно в академични и професионални ситуации. CPE е най-високото ниво на изпитите по общ английски на Университета в Кеймбридж. Признат е от висши учебни заведения и работодатели от цял свят. Това е най-високата квалификация на Университета Кеймбридж по английски език.
Ниво на квалификацията: C2 (Proficiency)

За кого е предназначен изпитът?
Сертификатът CPE е предназначен за хора, които биха трябва да използват английски език на висше управленско ниво, или ако искате да учите в магистърска или докторска програма н английски език.
За успешно представяне на изпита трябва да можете:
•    да разбирате почти всичко, което чувате или четете на английски език;
•    да използвате и разбирате официален, академичен и разговорен език;
•    да преговаряте, да аргументирате и обсъждате сложни теми с различни нюанси.

Какво включва изпитът?
Изпитът CPE се състои от четири части. Тестовете по четене и употреба на английски език, писане, и слушане се провеждат в един и същи ден. Устният изпит може да бъде в друг ден. По време на устния изпит вие показвате говорните си умения в разговор с друг кандидат пред двама изпитващи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − 11 =